Grillezett, fűszeres zöldségek



Hozzávalók:

2 cső csemegekukorica
2 db nagyobb paradicsom
8 db csiperkegomba
2 db közepes cukkini
2 fej lilhagyma
1 db rövidebb szál póréhagyma
zsályás grillfűszer
1,5 dl olívaolaj

Zsályás grillfűszerhez:
1 kiskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt koriander
1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított zsályalevél

Elkészítés:

A meghámozott kukoricát a csuhéjával együtt sós vízben főzzük meg, és jól csepegtessük le. A gombákat a tönkjükkel együtt, paradicsomokat vágjuk félbe, a cukkiniket, a lila hagymát meg a póréhagymát szeleteljük félujjnyi vastagra, és minden zöldségfélét tegyünk egy nagyobb tálcára. A grillezés előtt 15-20 perccel szórjuk meg a zsályás grillfűszerrel, és egyenletesen locsoljuk meg az olívaolajjal. Az egészet lazán keverjük össze, majd a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Forrón, vagy akár hidegen, önálló ételként, vagy köretként kínáljuk.

forrás: kerti-parti.extra.hu