Hozzávalók:2 cső csemegekukorica 2 db nagyobb paradicsom 8 db csiperkegomba 2 db közepes cukkini 2 fej lilhagyma 1 db rövidebb szál póréhagyma zsályás grillfűszer 1,5 dl olívaolaj Zsályás grillfűszerhez: 1 kiskanál só 1 mokkáskanál frissen őrölt bors 1 mokkáskanál őrölt koriander 1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított zsályalevélElkészítés:A meghámozott kukoricát a csuhéjával együtt sós vízben főzzük meg, és jól csepegtessük le. A gombákat a tönkjükkel együtt, paradicsomokat vágjuk félbe, a cukkiniket, a lila hagymát meg a póréhagymát szeleteljük félujjnyi vastagra, és minden zöldségfélét tegyünk egy nagyobb tálcára. A grillezés előtt 15-20 perccel szórjuk meg a zsályás grillfűszerrel, és egyenletesen locsoljuk meg az olívaolajjal. Az egészet lazán keverjük össze, majd a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Forrón, vagy akár hidegen, önálló ételként, vagy köretként kínáljuk.
forrás: kerti-parti.extra.hu