Hozzávalók (24 cm tortaforma): Kekszes alaphoz: 25 dkg keksz (én most fele zabfalatok, fele Neo nagyoncsokis oreo utánzat kekszből készítettem) 7 dkg vaj Krémhez: 30 dkg fehér csokoládé 25 dkg mascarpone 500 ml tejszín Áfonyaszósz a tetejére: 40 dkg áfonya 1 evőkanál cukor 2 evőkanál víz Elkészítés: 1. A kekszet aprítóban ledarálom. A vajat megolvasztom, majd az aprított keksszel összekeverem. Egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetem. Mehet a hűtőbe. 2. A fehér csokoládét felolvasztom gőz felett. Majd megvárom, hogy kicsit kihűljön és összekeverem a mascarponéval. Közben felverem kemény habbá a tejszínt, itt vannak tippek, hogy lesz jó kemény a hab. Óvatosan a habot is belekeverem a mascarponés-csokis keverékbe, majd a torta tetejére kanalazom. Szépen elegyengetem, majd mehet vissza a hűtőbe, legalább 5-6 órára, nekem most egy éjszakát hűlt. 3. A tetejére a szószhoz az áfonyát megmostam, majd egy kis edénybe a tűzre tettem, cukorral, vízzel. Pár perc alatt szép színe lesz az áfonyáknak, lesz rajta egy kis szósz is. Félreteszem, hogy kihűljön, csak hidegen szabad a tortára önteni. Közvetlen tálalás előtt öntöttem rá. forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu