Habos csokoládészelet (sütés nélkül)



Hozzávalók:


◦30 dkg háztartási keksz
◦5 dkg darált dió
◦10 dkg vaj
◦1,5 dl tej
◦2 evőkanál cukor
◦2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
◦3 dl habtejszín
◦2 evőkanál porcukor
◦2 tasak habfix
◦10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A kekszet a lehető legapróbbra daráljuk, hozzákavarjuk a diót. A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, amikor szirupos, levesszük a tűzről és a kekszes masszához öntjük. Lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A habot felverjük, belekavarjuk a porcukrot és a habfixet, majd a süteményre halmozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a habra csorgatjuk. Vigyázzunk, fontos, hogy ne legyen meleg, különben a hab összeesik. Mikor lehűlt, szeletelhetjük.

forrás: bidista.com