Habos Raffaello szelet



Hozzávalók:

◾6 tojás
◾6 evőkanál liszt
◾6 evőkanál cukor
◾6 evőkanál olaj
◾1 fél kiskanálnyi sütőpor

A belocsoláshoz:
◾0,5 dl víz
◾2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:
◾3 dl tej
◾20 dkg fehér csokoládé
◾15 dkg kókuszreszelék
◾7 evőkanál tejszínhab

A tetejére:
◾10 dkg kókuszreszelék
◾1 evőkanál porcukor



Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.

forrás: ketkes.com