◾6 tojás ◾6 evőkanál liszt ◾6 evőkanál cukor ◾6 evőkanál olaj ◾1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz: ◾0,5 dl víz ◾2 tasak vaníliás cukor
A krémhez: ◾3 dl tej ◾20 dkg fehér csokoládé ◾15 dkg kókuszreszelék ◾7 evőkanál tejszínhab
A tetejére: ◾10 dkg kókuszreszelék ◾1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.