Hozzávalók:
◦30 dkg háztartási keksz
◦15 dkg vaj
A fehér réteghez:
◦3 dl citromos joghurt
◦3 evőkanál porcukor
◦1 kis tasak zselatin
A felső réteghez:
◦3 dl epres joghurt
◦10 dkg eper (fagyasztott is jó)
◦3 evőkanál porcukor
◦1 kis tasak zselatin
Elkészítése:
A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk. A lehűtött kekszes masszára simítjuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Az epres joghurtot a porcukorral összekavarjuk, hozzáadjuk a pépesített epret. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzákavarjuk. A citromos réteg tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik a krém. A sütőforma oldalát lekapcsoljuk, a tetejét gyümölcsdarabokkal díszíthetjük, és szeleteljük.
forrás: bidista.com