Kinder tejszelet
Gyermekeink NAGY kedvence!
Hozzávalók 9 szelethez A piskótához 5 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 90 g kristálycukor 90 g búzaliszt (BL55) 30 g kakaópor - holland 12 g sütőpor A krémhez 40 g pudingpor - tejszín ízű 250 ml házi tej / teljes tej 80 g kristálycukor 25 g vaj 150 g mascarpone
Elkészítés
1. A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
2. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
3. Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
4. Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
5. Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
6. A mascarponét kikeverjük a vajjal.
7. Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.
8. Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.
forrás: apróséf.hu