Kinder tejszelet

Gyermekeink NAGY kedvence!



Hozzávalók 9 szelethez

A piskótához
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
30 g kakaópor - holland
12 g sütőpor

A krémhez
40 g pudingpor - tejszín ízű
250 ml házi tej / teljes tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone


Elkészítés


1. A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.


2. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.


3. Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.


4. Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.


5. Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.


6. A mascarponét kikeverjük a vajjal.


7. Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.


8. Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.



forrás: apróséf.hu