1 csipet Só 250 g cukor 1 reszelt alma 3 tojás 2 héja reszelve citrom 1/2 csomag sütőpor 150 g konyakos teába áztatva mazsola 400 g liszt tészta 250 g sütőmargarin 1 kg áttört túró 50 g összetörve babapiskóta 1 tojássárga 4 evőkanál kakaó
Elkészítés
1. A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cukrot összegyúrtam egyetlen golyóvá, majd kettévágtam, befóliáztam és a mélyhűtőbe tettem
2. Másnap elkészítettem a túrós tölteléket: 150 g mazsolát konyakos teába áztattam, közben összetörtem 1 kg túrót és hozzákevertem 50 g babapiskóta-port, 1 reszelt almát és belereszeltem 2 citrom héját
3. Egy másik tálban kikevertem 3 tojás sárgáját 100 g cukorral, egy harmadikban pedig a 3 tojásfehérjét egy csipet sóval és 150 g cukorral
4. Először a tojássárgás, majd a tojásfehérjés keveréket adtam a túróhoz, majd a mazsolákat
5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeltem az egyik csokis tésztagolyót, ráterítettem a túrós tölteléket, majd a tetejére reszeltem a másik tésztagolyót és előmelegített sütőben, kb
6. 180-200 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a süteményt