Reszelt kakaós-túrós sütemény






Hozzávalók

1 csipet Só
250 g cukor
1 reszelt alma
3 tojás
2 héja reszelve citrom
1/2 csomag sütőpor
150 g konyakos teába áztatva mazsola
400 g liszt
tészta
250 g sütőmargarin
1 kg áttört túró
50 g összetörve babapiskóta
1 tojássárga
4 evőkanál kakaó

Elkészítés

1. A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cukrot összegyúrtam egyetlen golyóvá, majd kettévágtam, befóliáztam és a mélyhűtőbe tettem

2. Másnap elkészítettem a túrós tölteléket: 150 g mazsolát konyakos teába áztattam, közben összetörtem 1 kg túrót és hozzákevertem 50 g babapiskóta-port, 1 reszelt almát és belereszeltem 2 citrom héját

3. Egy másik tálban kikevertem 3 tojás sárgáját 100 g cukorral, egy harmadikban pedig a 3 tojásfehérjét egy csipet sóval és 150 g cukorral

4. Először a tojássárgás, majd a tojásfehérjés keveréket adtam a túróhoz, majd a mazsolákat

5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeltem az egyik csokis tésztagolyót, ráterítettem a túrós tölteléket, majd a tetejére reszeltem a másik tésztagolyót és előmelegített sütőben, kb

6. 180-200 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a süteményt

forrás: okoskonyha.hu