90 g porcukor 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 1 rúd vaníliarúd (belseje) 150 g búzaliszt (BL55) 300 ml 2,8%-os tej 200 ml habtejszín (30-32%-os) 0.5 csipet só 350 g meggybefőtt (magozott)
Elkészítés
1. Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. 2. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb. 10 percig. 3. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. 4. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! 5. Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül) . 6. Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.