Tejespite




Hozzávalók 6 adaghoz

90 g porcukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 rúd vaníliarúd (belseje)
150 g búzaliszt (BL55)
300 ml 2,8%-os tej
200 ml habtejszín (30-32%-os)
0.5 csipet só
350 g meggybefőtt (magozott)

Elkészítés

1. Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.

2. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb. 10 percig.


3. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.


4. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!


5. Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül) .


6. Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.


forrás: apróséf.hu