Tejszínes csokoládékocka (sütés nélkül)



Hozzávalók:
◾35 dkg háztartási keksz
◾10 dkg darált dió
◾10 dkg apróra vágott mogyoró
◾2 dl tej
◾16 dkg vaj
◾2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
◾2 evőkanál cukor
◾2 teáskanál rumaroma

A krémhez:
◾2 csomag tejszínes pudingpor
◾7 dl tej
◾3 evőkanál cukor
◾20 dkg vaj
◾2 evőkanál porcukor

A tetejére
◾20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk és lassan hozzáöntjük, csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet fog felszívni. A masszát tortaformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, majd kavargatva kihűtjük. Azért használunk ilyen kevés tejet, hogy sűrű és ízes legyen a puding. A vajat a porcukorral krémesre kavarjuk és a hideg pudingot lassan hozzákavarjuk. A kekszes alapra halmozzuk a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a puding tetejére öntjük, elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megkeményedik, szeletelhetjük.

forrás: ketkes.com