Csángó gulyás




Hozzávalók:

◾80 dkg marhalapocka
◾10 dkg zsír
◾15 dkg hagyma
◾pirospaprika
◾fokhagyma
◾só
◾köménymag
◾50 dkg savanyú káposzta
◾4 dl tejföl
◾6 dkg rizs

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk és megmossuk. A karikákra vágott hagymát zsírban áthevítjük (nem pirítjuk), majd hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát és a köménymagot. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk rá. Rövid forralás után beletesszük a húst, megsózzuk és lefedve pároljuk. Ha párolás közben elfő a leve, egy kevés vizet öntünk rá. Körülbelül egy órai párolás után hozzáadjuk a kimosott káposztát (idényben két cikkekre vágott zöldpaprikát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Így pároljuk addig, amíg a hús és a káposzta puhulni kezd, majd beletesszük a rizst, és ezzel pároljuk tovább. Tálalás előtt hozzákeverjük a tejfölt, mély tálban adjuk asztalra.

forrás:ketkes.com