Csirke saslik



Hozzávalók:

◾80dkg csirkemell
◾2db cukkini
◾2db piros húsú paprika
◾2db paradicsom
◾3-4 közepes méretű lilahagyma
◾5-6 db apró csiperkegomba

A páchoz:
◾1 teáskanál só
◾5 evőkanál olivaolaj
◾2 teáskanál mustár
◾1 kávéskanál bors
◾1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst megmossuk, és kockákra vágjuk.
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük
A csirkemellet a páchoz adjuk, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje.
Lefóliázzuk, és egy éjszakára, de minimum pár órára hűtőbe tesszük.

A zöldségeket megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. (körülbelül egyforma méretűekre) Majd a pácban érlelt hússal összekeverjük, így a zöldségeket is éri a pác.

A zöldségeket és a húst tetszés szerint váltakozva saslik nyársra húzzuk.
Beolajozott grillrácson, közepes hőmérsékleten megsütjük. Azonnal tálaljuk.

forrás:ketkes.com