Szoljanka az orosz csoda



Hozzávalók a leveshez

1/2kg disznóhús (én karajt használtam, de lehet lapocka is),
olívaolaj,
só,
bors,
ételízesítő,
piros-arany,
erős-pista,
3-3szál fehér és sárgarépa,
3dkg kapribogyó,
5dkg fekete olívabogyó,
2közepes fej vöröshagyma,
14dkg paradicsompüré,
1ek vágott kapor,
15dkg ecetes uborka,
20-25dkg füstölt kolbász,
tejföl,
citrom



Elkészítés

4l-es fazékban készül)
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és ételízesítővel ízesítjük, utána felöntjük vízzel. Ha félik megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, a kapribogyót, és a félbe vágott olívabogyót. Közben a hagymát vágjuk vékony szeletekre és forró olajon dinszteljük meg, majd keverjük hozzá a paradicsompürét és a vágott kaprot, s így további egy percig pirítjuk, majd felengedjük egy kevés alaplével, és hozzáadjuk a leveshez. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a zöldség, akkor adjuk hozzá a karikára szelt füstölt kolbászt és csíkokra szelt ecetes uborkát. Az egészet még egyszer összeforraljuk, s ha elkészült, tejföllel és citromkarikával tálaljuk.


forrás: ani-culinaris.blog.hu