Hozzávalók a leveshez
1/2kg disznóhús (én karajt használtam, de lehet lapocka is), olívaolaj, só, bors, ételízesítő, piros-arany, erős-pista, 3-3szál fehér és sárgarépa, 3dkg kapribogyó, 5dkg fekete olívabogyó, 2közepes fej vöröshagyma, 14dkg paradicsompüré, 1ek vágott kapor, 15dkg ecetes uborka, 20-25dkg füstölt kolbász, tejföl, citrom
Elkészítés
4l-es fazékban készül)
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és ételízesítővel ízesítjük, utána felöntjük vízzel. Ha félik megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, a kapribogyót, és a félbe vágott olívabogyót. Közben a hagymát vágjuk vékony szeletekre és forró olajon dinszteljük meg, majd keverjük hozzá a paradicsompürét és a vágott kaprot, s így további egy percig pirítjuk, majd felengedjük egy kevés alaplével, és hozzáadjuk a leveshez. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a zöldség, akkor adjuk hozzá a karikára szelt füstölt kolbászt és csíkokra szelt ecetes uborkát. Az egészet még egyszer összeforraljuk, s ha elkészült, tejföllel és citromkarikával tálaljuk.
forrás: ani-culinaris.blog.hu