1,5 dl zsiradék (olíva olaj) egy darabka szalonna 5 fej vöröshagyma 3,5 kg sertés lapocka 1 liter száraz fehérbor víz só, tört színes bors ízlés szerint 5 dl paradicsomlé 3 padlizsán 2 nagyobb cukkini 50 dkg csirperke gomba 20-20 dkg rókagomba és vargánya gomba 2 szál sárgarépa 2 piros kaliforniai paprika 6-8 gerezd fokhagyma 10 dkg magozott fekete olíva bogyó 1 csokor petrezselyem ½-1/2 csokor rozmaring, oregánó
Elkészítés:
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel borral, és annyi vízzel, hogy ellepje. Az egyik padlizsánt vágjuk egészen kicsi kockákra, és azt is adjuk hozzá. Ez a padlizsán teljesen szét fog mállani a szaftban, amitől az még krémesebb, és sűrűbb lesz.
Főzzük így legalább 1-1,5 órát. Ez az idő attól függ, milyen gyorsan puhul a hús. 1 óra főzést követően adjuk hozzá az aprított zöldfűszerek felét, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a paradicsomlevet, és adjuk hozzá a karikázott sárgarépát is. 1,5 óra elteltével pedig adjuk hozzá a többi, feldarabolt zöldséget is. Amikor elkészült, keverjük bele a fűszerek másik felét, és az olíva bogyót is.