Általános Szerződési Feltételek

Felhasználó regisztráció


Az ételvitel.hu weboldal üzemeltetője a Flukers Duó Betéti Társaság (továbbiakban Szolgáltató)
Cégjegyzékszám: 04-06-007816
Adószám: 21922606-1-04
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136021/2018; NAIH-136758/2018

Az ételvitel.hu weboldal használatával a Felhasználó elfogadja az alábbi szerződési feltételeket:

Szerződéskötés

A regisztráció befejezése előtt el kell olvasni és el kell fogadni a jelen szerződési feltételeket. Regisztráció csak abban az esetben történik meg, amennyiben kattintással a Felhasználó bejelöli, hogy elolvasta és elfogadta a szerződést. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy ez a fajta ráutaló magatartás, azaz az általános szerződési feltételek elfogadása szerződéskötésnek minősül.

A szolgáltatás leírása

Az ételvitel.hu éttermi ételkiszállítók szolgáltatásait közvetíti, így az oldalon regisztrált Felhasználók online rendelhetnek ételt házhozszállításra. A Felhasználók által leadott ételrendeléseket a Szolgáltató elekronikus úton (e-mail-ben) továbbítja a Kiszállítónak, ezt követően a Kiszállító készíti össze az ételt és szállítja azt ki.
 
A Szolgáltató által közvetített ételajánlatokat a Kiszállító éttermek töltik fel, illetve szerkesztik a saját ételkínálati profiljukban. Mivel az ételkínálat, ételleírások árai a Kiszállítóktól származnak, ezért a Szolgáltató ezek tartalmáért, aktualitásáért és elérhetőségéért, minőségéért felelősséget nem vállal, így kártérítésre nem kötelezhető.

A Szolgáltató és a Felhasználó között a szerződés az ételrendelés leadására vonatkozóan jön létre, míg a megrendelt ételek kiszállítására vonatkozóan a Felhasználó és a Kiszállító között jön létre megállapodás. A Felhasználó a ételvitel.hu szolgáltatásán keresztül leadott rendelésével egyidejűleg elfogadja az általa kiválasztott Kiszállító ételkiszállításra vonatkozó ajánlatát és az ételrendelésre vonatkozó kiszállítási szabályzatát is, amit a Kiszállító adatlapja tartalmaz. A Kiszállító ajánlatának elfogadásával szerződés jön létre a Felhasználó és a Kiszállító között. A Szolgáltató az elektronikusan leadott rendelés folyamán kizárólag közvetítői szerepet tölt be, így semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.

A weboldalon való regisztráció ingyenes.
 

Rendelési folyamat és fizetés

A rendelés leadása előtt a Felhasználónak figyelmesen el kell olvasnia a Kiszállító adatlapján közzétett feltételeket (szállítás terület, szállítási díj, csomagolási költség). Amennyiben olyan területre rendel a Felhasználó, melyre a
Kiszállító nem szállít ki, úgy a Kiszállító nem köteles kiszállítani a megrendelt ételt.

Az oldalon leadott rendelés csak az ételekre vonatkozik, a csomagolási illetve szállítási költség plusz költségként jelentkezhet. A feltüntetett árak bruttó árak, tehát az ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban értendőek. 

A Felhasználó a regisztráció során megadja a szállítási címet és telefonszámát, majd kiválasztja az éttermek által közzétett ételajánlatok egyikét és a „Megrendelem” gomb megnyomásával leadja rendelését.

A rendelést vagy előrendelést a Kiszállító által meghatározott időpontig lehet leadni, melyet a Kiszállító adatlapja tartalmaz. A Szolgáltató a rendelés feladása után automatikusan (e-mailben) visszaigazolja a rendelés adatait és továbbítja azt a Kiszállító felé. A rendelés a Felhasználó által nem mondható le (kivéve, ha erről a Kiszállító másképp nem rendelkezik)

A rendelés ellenértékét kiszállításkor maga a Felhasználó (a Kiszállító álat elfogadott fizetési módok egyikében) fizeti meg a Kiszállító alkalmazottja számára. Az ételvitel.hu csak közvetítőként lép fel a Felhasználó és a Kiszállító között.


A Szolgáltató jogai és kötelezettségei


A Szolgáltató köteles a Felhasználó számára az ételvitel.hu rendszer használatának lehetőségét folyamatosan biztosítani. 

A rendszer használatához szükséges leírást a Szolgáltató közzéteszi az ételvitel.hu honlapon, az esetlegesen felmerülő problémákat e-mailben orvosolja.

A Szolgáltató a rendszer üzemelésére 99% rendelkezésre állást vállal.

A Szolgáltató a Felhasználótól kapott valamennyi információt kizárólag az ételvitel.hu működtetése érdekében jogosult felhasználni. Ettől eltérni csak a Felhasználó előzetes engedélyével lehet. Az adatvédelemmel és adatkezeléssel kapcsolatos további részletek az Adatvédelmi Szabályzatban találhatók.

A Felhasználó jogai és kötelezettségei

A Felhasználó jogosult az ételvitel.hu rendszerben felvitt saját adatait, információit tetszőleges időben és tetszőleges számban módosítani. 

A Felhasználó köteles az alapadataiban bekövetkezett változásokat a rendszerben 15 napon belül aktualizálni.

A Felhasználót a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges azonosító és jelszó tekintetében harmadik személyekkel szemben titoktartási kötelezettség terheli, amelynek alapján köteles azokat titokban tartani. Ezen kötelezettségének megszegéséből eredő kárért teljes körű felelősséggel tartozik.

A felhasználói szerődés megszűnése

A felhasználói szerződés megszűnik:

  • a Szolgáltató jogutód nélküli megszűnésével,
  • a felek közös megegyezésével,
  • bármelyik fél által történő felmondással.
A Felhasználói Szerződés megszűnésére irányuló nyilatkozatok kizárólag írásban érvényesek.

A Szolgáltató azonnali hatállyal egyoldalúan felmondhatja a Felhasználói Szerződést és megszüntetheti az ételvitel.hu rendszerhez a hozzáférését, ha jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezéseket a Felhasználó súlyosan megszegi.

Súlyos szerződésszegésnek minősül különösen
  • valótlan rendelés és/vagy adatok megadása

Az Általános Szerződési Feltételek módosításának lehetősége

Jelen tartalommal az Általános Szerződési Feltételek 2018. május 23-tól hatályosak.
A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Általános Szerződési Feltételeket a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó elfogadja a módosított Általános Szerződési Feltételeket, amennyiben annak hatálybalépése után belép a rendszerbe.